En tiedä, olenko tavallista dementoituneempi yksilö, mutta minulla on hyvin vähän mielikuvia siitä, millainen sää on menneinä vuosina ollut. Monet toivoivat etukäteen, ettei tästä kesästä tulisi yhtä kuumaa kuin viime kesästä. Ai että viime kesä oli kuuma? Okei.

En enää edes muista, millainen kesä tänä vuonna on ollut. Sen muistan, että molemmilla perheemme reissuilla satoi kohtuullisesti. Ja toissaviikonlopun speleistä tultiin kotiin takki märkänä.

Sitä vastoin muistan hyvin, millainen sää on ollut eri tanssitapahtumien aikana tai muina erityisinä päivinä. Yallassa kesäkuun alussa oli kaunista ja aurinkoista, muttei tukalan kuumaa. Viime elokuussa Tampereella vietettiin hikisiä päiviä, eikä yölläkään viilennyt riittävästi. Savonlinnassa viime vuoden kesäkuussa oli aurinkoista, ja iltasellakin oli mukava kuljeskella kauniin kaupungin katuja.

Jyväskylässä 2005 sää ei ollut yhtään hullumpi, vaikkakin avajaispäivänä tuuli tuiversi, kun kulkueena kuljimme salilta keskustaan. Vuonna 2003 satoi uskomattoman paljon: välillä tanssikurssien hengähdystauoilla piti ikkunasta ihmetellä, kuinka vesi vyöryi massoina katolta. Yallassa 2002 oli kuuuuuma, josko valitsemani kurssit olivat muutenkin omiaan pukkaamaan hikeä. Tampereella 2001 juoksentelin aurinkoisia Hervannan katuja pikapikaa kursseille ja äkkiä takaisin kämpille imettämään tenavaa numero kaksi. Ja niin edelleen.

Keskimääräinen kesäfestivaalien sää on ollut aurinkoista ja jos ei tukalan kuumaa niin ainakin hyvin lämmintä. Lisänsä festivaalin lämpimään tunnelmaan ovat tuoneet hervottomat pakaasit, joiden raahaaminen nostattaa hien otsalle. En muista koskaan kesäfestivaaleissa palelleeni.

Tälle viikolle on luvattu hellettä. Se lupaa hyvää tanssiviikkoa. Kenties majoittaudun lasten kanssa pihamaalle ja teemme ihan oman helletanssin.

Koulun alkuun

Tällä viikolla alkavat koulut osassa Suomea, meidän kotikunnassamme Etelä-Pohjanmaalla nyt torstaina. Loputkin peruskoulut aloittavat lukuvuoden ensi viikon alussa. Tanssikoulujen kausi alkaa elokuun lopulla tai syyskuun alussa, kuten 7HT:llä.

Tämän viikon sunnuntaina Mohamed El Hosseny aloittaa neljän sunnuntain koreografiasarjan. Ensimmäisenä vuorossa on teknotablakoreografia, sarjan muut osat ovat videoclip-tyylinen koreografia sekä kaksi estraditanssia.

Töysässä allekirjoittanut verestää pyynnöstä kesällä tanssituntuman kadottaneiden liikemuistia. Tällä ja ensi viikolla luvassa on "Millä lihaksilla?" -tunnit, joiden aikana kaivetaan lepotilaiset tanssilihakset käyttöön.

Lämmintä viikkoa ja iloista koulunalkua kaikille kouluikäisille!