Nostalginen olo: 7HT on saanut uuden salin. Tarkkaan ottaen sali ei ole uusi, vaan pikemminkin muodikkaasti uusvanha. Palaamme takaisin Pajatielle, joka on pitkään tanssineille tuttu paikka.

Kuun vaihteesta osoitteemme on siis Pajatie 3, ja syksyn lukujärjestys tulee kesällä nettisivuillemme. Jyväskylässä tanssikäyttöön sopivat salit ovat olleet kiven alla, eikä ydinkeskustan alueelta löytynyt käyttökelpoista tilaa järkevällä budjetilla. Alivuokralaissuhteen vaihtuminen päävuokralaisuudeksi tuo yhden kiistattoman edun: sali on 7HT:n käytössä koko viikon, ei vain määräpäivinä.

Autolla Pajatielle kulkee mukavasti, tässä parkkiohjeet: Rakennus on L:n muotoinen, ja sisäänkäynti on L:n sisäkulmassa. Pysäköidä saa vapaasti rakennuksen takapihalle, rakennuksen päätyyn (jossa myös rakennuksessa toimivan taksifirman taksikuskit pitävät omia autojaan), sekä L:n pitkän sivun taakse sora-alueelle. Sen sijaan rakennuksen sisäpiha ja sisäänkäynnin vieressä olevat parkkipaikat pyydetään jättämään vapaaksi tilapäisiä kuljetuksia ja tilitoimiston asiakkaita varten.

Nostalgiaosio

Asuin Jyväskylän-aikoinani Keltinmäessä, joten studion sijainti oli minulle oivallinen. Pajatiellä tuli vietettyä monta pitkäksi venähtänyttä treeni-iltaa, kun jäin suustani kiinni (tätä ei tietysti kukaan usko, minähän olen niin hiljaista sorttia...) muun muassa Mielikäisen Päivin kanssa. Toden totta, siitä on jo kymmenen vuotta, kun Päivi Jyväskylässä opetti -- terveiset Australiaan!

Pajatien studiolla on treenattu lukuisat tanssit ja lukuisat kurssit. Ajan kulumisen huomaa parhaiten kai siitä, että nyt Pajatielle saapuu koko joukko tanssijoita, jotka ovat aloittaneet tanssitaipaleensa Dance Centerissä, ja monet Pajatien konkarit puolestaan ovat siirtyneet uusille paikkakunnille.

Pääsen nauttimaan Pajatien tunnelmasta vasta marraskuussa, kun Taikku Hyvönen saapuu meitä kouluttamaan. Olo on varmasti kuin kotiin tulisi.

Viikon tapahtumat

Tällä viikolla tanssikouluilla ollaan jo kesäkausiohjelmassa. Ainakin Studio Shamsina, Tanssikeidas, Tanssistudio Sahrami ja Tanssitalo Juulia ovat aloittaneet kesäkautensa. Tänä iltana Tanssitalo Juulia esittäytyy Espalla Juulia-show'n merkeissä.

Muuten kuluva viikko keskitytään koulun päättäjäisiin (paikallisen koulun kevätjuhla on torstai-iltana), valmistujaisjuhliin (monissa kouluissa niin ikään torstaina) sekä ylioppilaiden juhlintaan (lauantaina kautta maan). Sekä tietysti Yallan valmisteluihin...

Onnea valmistuville ja ylioppilaille!