Tanssitalvi on ohi likimain kaikkialla, ja nyt vietetään kevään pidennyksen aikaa: esimerkiksi 7HT:llä osa ryhmistä jatkaa virallisen lukukauden jälkeen ylimääräisillä tunneilla, jottei kesätauko venähtäisi liian pitkäksi.

Kesäkausi on kaikkialla suunniteltu, toivon mukaan, sillä Ishtarin tapahtumakalenteriin kesän opetukset ja tapahtumat tulee lähettää viimeistään perjantaina. On aika luoda katse kohti syksyä, talvea ja ensi kevättä.

7HT:n väki luonnollisesti katselee maailmaa siitä näkökulmasta, että 5.--8.6.2008 on Jyväskylässä kesäfestivaalin aika. Siihen väliin mahtuu perinteinen kevätnäytös sekä viikonloppukursseja ja muita pienempiä tapahtumia. Työ rullaa rutiinilla, uusia ideoita kaihtamatta.

Oma uuden kauden suunnitteluni alkoi viime maanantaina: ryhdyin käymään levyjä läpi ja tutkimaan, löytyisikö varastoista sopivia musiikkeja ensi talven koreografioihin. Tämä jatkuu todennäköisesti koko kesän: löydän kyllä ihania, inspiroivia kappaleita, mutta perustason ryhmien koreografioiksi sopivia on nihkeämmin.

Osin ensi talvi on jo selvää pässinlihaa, osin ihan hakusassa. Tavoitteena olisi ilahduttaa omia oppilaita vierailevan opettajan kursseilla, mutta vielä en ole osannut päättää, mikä ajankohta istuisi paikalliseen toimintakalenteriin parhaiten. Pitäisi osua siihen väliin, jolloin potentiaalisilla oppilailla on mahdollisuus osallistua kursseille. Faktahan on se, että ikinä ei ajankohta sovi kaikille, mutta jos edes useimmille. Sen verran tässä sentään on saanut aikaiseksi, että sain järjestettyä esiintyville ryhmilleni meikkikurssin, jonne melkein kaikki pääsevät. Itse uhraan muutaman tunnin kiihkeintä Ishtarin työstöaikaa, jotta pääsen opiskelemaan lavameikin saloja. Taas päästään laittamaan irtoripsiä!

Joka tapauksessa nyt eletään sitä aikaa, jolloin täytetään ensi talven kalentereja. Jos mieli tekee saada vierailulle joku Suomen huippuopettajista, asialla kannattaa olla nyt.

Tapahtumakalenterissa

Huomenna juhlitaan vappua, ja kevät alkaa virallisesti. Se näkyy myös tapahtumakalenterissa: toukokuulla vietetään pääasiassa kevätjuhlia.

Tulevana lauantaina Studio Shamsinassa tanssitaan Bollywoodia. Muuta tapahtumaa ei tälle viikkoa tapahtumakalenteriin ole ilmaantunut.

Huomasin juuri äsken, että joku (tiedän, minähän se) oli kämmännyt pahanpäiväisesti tapahtumakalenterin kanssa: huhtikuun lopun ja toukokuun alun tapahtumat eivät olleet sievästi aikajärjestyksessä vaan työstö oli jäänyt ns. puolitiehen. Alan olla erikoistunut tekemään inhimillisiä virheitä *nolo*.

Iloista vappua ja alkavaa toukokuuta!