Perjantaina on 7HT:n näytös (pdf-juliste). Aikaa viisi päivää h-hetkeen, valmistelut kuumimmillaan. Vilkaistaanpa valmistautumisohjelmaani.

Viime viikolla keskityin koreografian hiomiseen. Salilla sain treenata huikeat kaksikymmentä minuuttia väsyneenä tuntien jälkeen, mutta kotosalla olen noudattanut hyväksi havaittua treenimenetelmää: musiikki soimaan ja tanssin läpimenoja aina silloin tällöin. Varsinainen täsmätreenaus on parempi ajoittaa esimerkiksi lasten päiväunille, jos haluaa saada ajattelurauhaa.

Viime viikolla pyöräytin lehtimainoksen, jota voi ihailla keskiviikon Suur-Jyväskylän Lehdestä. Tähtivieraamme Peppina Lindforsin kuvat ovat onneksi niin komeita, ettei paljon muuta mainokseen tarvitakaan. Olen myös puffannut näytöstä keskimäärin joka toisessa lauseessa niin Jyväskylässä asuville tutuille kuin omille oppilailleni täällä Etelä-Pohjanmaalla. Toivottavasti se näkyy katsojamäärissä.

Lauantaina kävin ostamassa uudet irtoripset. Ensimmäiset muinoin hankitut alkavat hajota käsiin. Varastoista löytyy kyllä parit tuuheat ja pitkät perusripset, mutta koska olen vaihteeksi menossa pelkästään soolona lavalle, ajattelin panostaa kimaltaviin sooloripsiin.

Maanantai
Tänään käyn luovuttamassa verta, mikä ei välttämättä ole tarpeellinen operaatio ennen esiintymistä. Sattui vain sopivasti verenluovutuskoneisto tulemaan lähikaupunkiin. Tarpeen olisi myös hankkia liiveihin silikoniolkaimet, sillä tämänkertainen pukuni jättää ikävästi sträpit näkösälle.

Aamupäivän vietän kokoamalla käsiohjelmaa, jotta se saadaan huomenissa painoon. Muutoksille ei enää ole sijaa. Kaikki liikenevä aika kuluu puvun ja paljettien parissa. Päivän mittaan on tarkoitus käydä tanssi läpi muutamaan kertaan. Pyykkikone ja astianpesukone tekevät sitä, mihin ne on luotu.

Tiistai
Käsiohjelma painoon. Kaikki liikenevä aika puvun parissa. Muutama läpimeno päivällä, illalla salilla koe-esiintyminen tutuille tanssijoille puku päällä sekä oma viimeistelytreeni (tuntien jälkeen, väsyneenä, mutta riittävissä neliöissä ja ison peilin kanssa). Lisää pyykinpesua. Suunnittelen nyppiväni kulmakarvat, mutta homma siirtyy seuraavaan päivään.

Keskiviikko
Kaikki liikenevä aika puvun parissa. Muutama läpimeno päivällä. Epätoivoista riittävän tukevien silikoniolkaimien metsästystä, koska kaupasta löytyy vain B-kupit kannattelevia versioita. Pyykinpesua. Suunnittelen edelleen nyppiväni kulmakarvoja.

Torstai
Kaikki kuntoon reissua varten: ruokaa perheelle ja evästä viikonloppureissulle (todennäköisesti kolme kertaa enemmän kuin reissussa ehtii syömään). Pyykinpesua. Vilkaisu viikolla pestyyn puhtaiden pyykkien vuoreen: en taida ehtiä niitä viikkaamaan. Säilyväthän ne nojatuolissa ensi viikkoonkin.

Läpimenoja puku päällä ja muuten vain. Viikonloppureissun tarpeiston kokoamista: piilolinssit, meikit ja ripset esiintymiseen, treenivaatetta ja jotain päällepantavaa näytösiltaan. Varpaankynsien leikkaus ja lakkaus, ihokarvojen ajelu. Nypin lopultakin kulmakarvani ja totean, että niistä ei saa symmetrisiä tekemälläkään. Kaikki liikenevä aika puvun parissa.

Perjantai
Puolet hommista tekemättä, lähtö Jyväskylään venähtää. Pakatessa tajuan, että niitä kunnollisia silikoniolkaimia ei löytynyt. Esiintymistossut hukassa, kännykän laturi meinaa jäädä kotiin. Kun lopulta istun autossa, muistan vain sen, mitä kaikkea olen unohtanut.

Jyväskylässä yliopiston juhlasalissa käy iltapäivällä sutina, kun lavaa koristellaan, tanssijat treenaavat ja kamppeita levitellään pukuhuoneeseen. Kihelmöivä tunne yltää sormenpäistä niskaan ja varpaita palelee. Olisi sittenkin pitänyt ottaa villasukat mukaan.

Kello 19 alkaa näytös. Yleisö nauttii, tanssijat nauttivat. Videokuvaaja ja valokuvaaja eivät muista näkemästään mitään, mutta tallentavat tapahtumat jälkitarkastelua varten. Finaalissa tunnelma on korkealla. Adrenaliini virtaa vielä monta tuntia näytöksen jälkeen eikä uni meinaa löytää oikeaan osoitteeseen.

Viikonloppuna treenataan Peppinan johdolla -- väsyneinä mutta tyytyväisinä. Sunnuntai-iltana on mukava lähteä kotia kohti, kun kursseilta on tarttunut mukaan paljon sulateltavaa.

Kotona odottavat pyykkivuoret -- sekä pestyt että uudet pestävät --, sekä lauma lapsia, joilla on ollut niin ikävä, että he pomppivat pitkin seiniä. Arki alkaa taas. Tosin seuraava esiintyminen on lauantaina 31.3., ja siihen pukuun voisi vieläkin ommella lisää paljetteja...

7HT:n kevätnäytösviikonloppu

Tänä viikonloppuna siis Jyväskylässä 7HT:n kevätnäytös kello 19 yliopiston juhlasalissa. Liput ovelta 10  €/8 €. Viikonloppuna Peppinan kurssit, kysy vapaita paikkoja kurssit(at)7ht.fi tai 040 845 9771.

Espoossa lauantaina Habibi-Dancers ry:n 10-vuotisjuhlanäytös Espoon Sellosalissa, ja Kuopiossa Pikku Egypti ry:n kevätnäytös Nuorisokeskuksessa, vierailijana Mohamed El Hosseny.

Helsingissä Saara Soikkeli tarjoilee voimaa värinöihin sekä lauantaina (kurssi täynnä) että sunnuntaina Tanssikeitaalla. Tampereella pääsee lauantaina treenaamaan Hannele Lindgrenin johdolla saidikeppitanssia, kurssin järjestää Mihrimah ry. Sunnuntaina Kuopiossa Mohamed El Hossenyn estradikurssi, järjestäjänä Pikku Egypti ry.

Nyt käsiohjelman, puvun ja treenauksen pariin. Oikein pitkää viikkoa kaikille!