Sisäinen kelloni on aivan sekaisin viikonlopun Ishtar-uurastuksen jäljiltä, joten bloggaamaankin ehdin vasta nyt lastenohjelmien aikaan (perheenäidin päivän seesteisin hetki).

Uusi Ishtar ilmestyy ensi viikon lopulla, mutta tässä jo vähän täkyjä tulevasta.

Tanssinopettajien kanssa olemme keskustelleet ahkerasti koreografien tekijänoikeuksista. Keskustelun tulokset löytyvät tulevan Ishtarin sivuilta juttumuodossa.

Tanssitalo Juulian tytöt nousivat joulukuussa lavalle Horacio Cifuentesin kanssa. Miksi, miten ja millä mielellä?

Tanssijoita on haastateltu vuosien mittaan useita, mutta tanssin tiimoilta löytyy myös muita mielenkiintoisia ihmisiä. Jutussa mietteitään tanssista ja muustakin kertoo henkilö, joka on vaikuttanut siihen, millaisena tanssin muistamme.

Juhlavuoden kunniaksi pyyhittiin pölyt arkistojen päältä ja kaivettiin päivänvaloon muutamia juttuja vuosien varrelta. Vanhojen kaivelua jatketaan koko loppuvuoden ajan.

Ja luonnollisesti Ishtarista löytyy myös paikallisyhdistysluettelo, kevään runsas tapahtumakalenteri ja paljon muuta.

Yhteistyötä

Vain harva Ishtarin juttu syntyy yhden ihmisen tuotoksena, yleensä prosessiin tarvitaan useampia ihmisiä. Seuraavassa Ishtarissa julkaisemme Safaa Faridin haastattelun. Safaa on El Nugum -yhtyeen solisti, tulevan Yalla!-festivaalin vieraita.

Safaan haastattelun on tehnyt Leila, Kairossa tanssiva amerikkalainen. Meidän käyttöömme jutun hankki Peppina Lindfors. Juttu oli englanniksi, joten käänsin artikkelin, mutta kinkkisissä kohdissa turvauduin Anu Toivosen apuun.

Koko joukkion yhteistyön tuloksena pääsette syventymään siihen, millaista Kairon musiikki- ja tanssielämä on ollut viimeisten 25 vuoden aikana.

Hiihtoloma vai tanssiloma?

Se on sitten hiihtoloma. Allekirjoittanut käyttää sen hyödyllisesti tanssiin: pukuprojekteja on työn alla, koreografioita hiottavana ja sunnuntaina suuntaan kurssinpitoon. Toivottavasti yhdistelmä vapaata iltatöistä + pikkupakkanen kuljettaa perhettä ulkoilemaan.

Eteläinen Suomi palaa jo ruotuun, ja ainakin Studio Shamsina tarjoaa tiivistreenauksen mahdollisuutta. Oikein mukavaa hiihtolomaa niille, jotka lomasta saavat nauttia, ja kaikille mainiota maaliskuun alkua!