Tammikuu on se aika vuodesta, kun raha katoaa tililtä ääntä nopeammin. On kaikensorttisten vuosittaisten maksujen aika, normaalista leipälaskusta puhumattakaan. Välillä käy mielessä, onko sitä ihan pakko olla jäsenenä kaiken maailman yhdistyksissä. Mitä hyötyä?

Olen itse jäsenenä useammassa itämaisen tanssin yhdistyksessä, joten vuosittaista jäsenmaksua kertyy euro poikineen. Muiden sidosryhmien jäsenyydet olen karsinut minimiinsä, eikä valitettavasti varaa ole olla jäsenenä kaikissa kiinnostavissa tanssiyhdistyksissäkään.

7HT:n jäsenyys on tanssiyhdistysten jäsenyyksistäni tärkein, olenhan ollut huntulainen tanssiurani alusta asti ja kaikki nämä vuodet urakoinut yhdistyksen toiminnassa, viime vuodet etätyöläisenä. Luonnollisesti jäsenyys palkitsee, kun on aktiivina toiminnassa mukana. Uskon silti, että rivijäsenellekin riittää tarjontaa.

7HT on siinä mielessä haasteellinen yhdistys pyöritettäväksi, että toimimme kahdella kortteerilla: valtakunnallisena itämaisen tanssin yhdistyksenä, joka palvelee koko Suomen tanssiharrastajia, sekä Jyväskylässä paikallisena itämaisen tanssin harrastuksen ylläpitäjänä ja kehittäjänä. Jäseniäkin on siis kahta sorttia, on Jyväskylän seudulla asuvia viikkotunneilla kävijöitä sekä valtakunnallisesta toiminnastamme kiinnostuneita.

Jyväskylässä ja lähiseudulla asuville jäsenetumme ovat kiistattomat, saavathan jäsenet alennusta viikkotunneista ja kursseista (muistakaapa Peppina Lindforsin vierailu maaliskuussa, ilmoittautua voi koko ajan!). Mutta miksi olla jäsen, jos ei koskaan tule käyneeksi Jyväskylässä?

Yksi tärkeimmistä syistä taitaa monille olla Ishtar, jäsenlehtemme. Ishtar ilmestyy viisi kertaa vuodessa ja kertoo ajankohtaisten tapahtumien lisäksi myös muista tanssielämään liittyvistä asioista, ja lisäksi lehdessä julkaistaan tapahtumakalenteria -- sitä samaa, mistä siteeraan ajankohtaisia tapahtumia tässä blogissa. Sitä on kritisoitu, ettei Ishtaria voi ostaa irtonumeroina, mutta nykyisillä joukkoviestinnän ja verotuksen lainsäädännöillä se ei onnistu. Jos irtonumeromyynti olisi muutoin mahdollista, niin sen uskallan luvata, että yhden lehden hinta olisi varmasti paljon korkeampi kuin viidesosa 7HT:n jäsenmaksusta. Jäsenenä saa jäsenen oikeudet ja jäsenedut sekä kaupanpäällisinä ajankohtaisen itämaisen tanssin lehden.

Toinen tärkeä syy monille ovat alennukset, joita 7HT ja yhteistyökumppanimme tarjoavat. Tänä vuonna Yalla! kansainvälinen itämaisen tanssin festivaali tarjoaa festarikurssit jäsenhintaan kaikille 7HT:n jäsenille. Useammalle kurssille osallistuvan festarivieraan säästö on huomattava. Muistattehan, että alennukset myönnetään jäsenille, jotka ovat maksaneet vuoden 2007 jäsenmaksunsa.

7HT:n jäsenyydestä voi lukea lisää yhdistyksen sivustolta. Sivujen päivityksen myötä toiminnassa ovat taas nettilomakkeet: liittymislomake jäseneksi liittyville ja muutoslomake osoitteenmuutoksista ja Ishtarin jakeluhäiriöistä ilmoittamiseen.

7HT:n jäsenmaksu 20 euroa

Tänä vuonna 7HT:n jäsenmaksu on 20 euroa. Korotusta tuli viime syyskokouksessa kolme euroa, mikä varmasti nostaa niskavilloja pystyyn monelta. Mutta kun katsoo taaksepäin, ei korotus tuntune kohtuuttomalta: tämä on 11. vuoteni 7HT:n jäsenenä, eikä jäsenmaksuja ole korotettu kertaakaan aiemmin. Kun liityin yhdistykseen, jäsenmaksu oli sata markkaa, ja kun valuutta vaihtui euroksi, jäsenmaksu pyöristettiin 17 euroon.

Ei siis voi puhua hurjista korotuksista jäsenmaksuissa, johan kymmenessä vuodessa joka saran hinnat ja kustannukset ovat nousseet enemmän kuin 17,6 prosenttia. Historian valossa sopii olettaa, ettei jäsenmaksun korotuksista tule jokavuotista perinnettä.

Jäsenmaksulaskut ovat postissa tulossa, joten jos käytätte nettipankkien maksupohjia, muistakaa tarkistaa jäsenmaksun summa. Henkilökohtaiset viitenumerot ovat samat kuin viime vuonna. Ja se eräpäivähän on kuun lopussa -- seuraava Ishtar ilmestyy maaliskuulla, ja sen saavat vain ne jäsenet, jotka ovat maksaneet vuoden 2007 jäsenmaksunsa.

Varkaudessa juhlitaan

Ja mitä tapahtumakalenterimme kertookaan tammikuun viimeisen viikonlopun tapahtumista? Kevätkausi alkaa rauhoittua tasaiseen uomaansa, mutta Varkaudessa juhlitaan! Seher -- Tanssin taikaa ry:n viisivuotisjuhlanäytös nähdään lauantaina 27.1. Vierailijoina ovat lähiseudun tanssiyhdistykset Farah ry. Savonlinnasta ja Tuhat ja Yksi Yötä ry. Mikkelistä, sekä Taikku Hyvönen Vantaalta. Iloista juhlaa seherläisille!

Kuluvan viikon jännitysmomentti löytyy autoilun puolelta: käynnistyykö auto tanssituntien jälkeen, kun pakkasta on vaihteeksi ihan reilusti. Muuten kirpeät pakkaspäivät ovat tervetulleita; huurteiset puut ja hanki tuntuvat siltä, miltä tähän aikaan vuodesta pitääkin -- talvelta. Lämmintä päälle!