Ishtar on onnellisesti painossa ajankohtaisine ja ajattomine juttuineen. Jäsenille lehti on odotettavissa joulun jälkeen, ja samoihin aikoihin päivitämme myös uuden upean kansikuvan väriversion Ishtarin nettisivuille.

Tässä ennakkomaistiaisia tulevasta numerosta:

-- Ehdin kuin ehdinkin kirjoittaa raportin Beata ja Horacio Cifuentesin viikonloppuvierailusta. Näytöskritiikin lisäksi luvassa on virikettä ajankohtaiseen keskustelunaiheeseen.
-- Shamsina ry:n Layali Simsimiyya nähdään sekä katsojan että tekijöiden silmin. Suezin kansanperinnettä elvyttävä ja uudistava tanssikokonaisuus oli syyskauden lähes-kotimainen merkkitapaus.
-- Naapurimaiden festivaaleilta saamme raporttia. Ishtar kertoo, millaista oli Tukholmassa ja Tallinnassa.

Ja kuten ostoskanavilla luvataan: ei tässä vielä kaikki. Joulun jälkeen, hyvät lukijat, pääsette nauttimaan vuoden 2007 ensimmäisestä Ishtar-lehdestä.

Vielä muistutuksena uusille tuttavuuksille: Ishtar on valtakunnallisen itämaisen tanssin yhdistyksen Seitsemän Hunnun Tanssi ry:n jäsenlehti, joka ilmestyy viisi kertaa vuodessa. Lehteä ei voi erikseen tilata, vaan sen saa liittymällä 7HT:n jäseneksi. Juuri nyt on mitä parhain aika itämaisen tanssin ystäville liittyä jäseneksi: itämaisen tanssin ajankohtaisjulkaisun lisäksi 7HT:n jäsenetuihin kuuluvat muun muassa jäsenhinnat ensi kesän Yalla!-festivaalissa. Festivaaliesite lähetetään kaikille 7HT:n jäsenille tammikuussa ilman eri tilausta.

Yhdistyksissä on voimaa

Tällä kertaa bloggauksen alku meni vahvasti yhdistyksen markkinoinnin puolelle. On kuitenkin hyvä muistaa, että Suomessa itämaisen tanssin (kuten melkein minkä tahansa harrastusalan) toiminta on vahvasti yhdistysvetoista, ja ilman voittoa tavoittelemattomia yhdistyksiä meillä olisi huomattavasti vähemmän itämaisen tanssin tapahtumia.

Esimerkiksi kesäfestivaalit ovat mittaluokaltaan sellaiset, että ilman järjestävän yhdistyksen taustaorganisaatiota ja aikamoista talkootyövoimaa niiden järjestäminen kävisi taloudellisesti ylivoimaiseksi. Tulevan kesän Yalla!-festivaalia on valmisteltu jo hyvinkin puolitoista vuotta, ja nyt ollaan siinä vaiheessa, että festivaalin kurssiohjelma alkaa olla kasassa.

7HT puolestaan järjestää Yallaa seuraavan kesän festivaalin 5.--8.6.2008 Jyväskylässä. Päivämäärät lyötiin lukkoon jo viime talvena, tiloja on varattu ja suuria linjoja vedetty. Varsinainen iso työ puolentoista vuoden päästä pidettävien festareiden eteen alkaa ensi vuoden puolella, ensi kesänä olemme jo pitkällä, vuoden päästä kootaan kiihkeästi festariesitettä, tammikuussa 2008 alkaa kursseille ilmoittautuminen, ja ennen kuin huomaammekaan, on taas festivaalin aika. Järjestäjätiimi on hahmottumassa, mutta sen lupaan, että jokaiselle kiinnostuneelle ja innokkaalle löytyy festarihommia niin tulevaksi puoleksitoista vuodeksi kuin hektisiksi festivaalipäiviksikin.

Vaikka festarien suunnittelutiimi kokoontuukin Jyväskylässä, ovat ulkopaikkakuntalaiset enemmän kuin tervetulleita mukaan touhuun. Allekirjoittanutkin on ollut tiiviisti mukana Jyväskylän festivaalien järjestelyissä Etelä-Pohjanmaalta käsin etätyöläisenä, ja seuraavien festareiden järjestelyporukkaan taisin ilmoittautua heti vuoden 2005 festareiden viimeisenä päivänä, jollen jo aiemmin...

Joulujuhlista tanssien

Sitten takaisin vuoden 2006 viimeisiin viikkoihin. Tuloillaan on kolmas adventti, ja sen kunniaksi tanssijat viettävät joulujuhlia. Juhlintaa on viikonloppuna luvassa ainakin Tanssikeitaalla, Tanssistudio Sahramissa sekä Tanssitalo Juuliassa, jonka Orient Joulu-Juulia -näytökset nähdään Tikkurilan lukiossa lauantaina.

Lumesta ei vieläkään tietoa, mutta tälle viikolle on sentään luvattu pientä pakkasta. Tänä vuonna taidamme joutua laulamaan: "I'm dreaming of a white christmas..."