Viikon päästä joulu alkaa olla parhaimmassa vaiheessaan: mitään ihmeempää ei enää kannata tehdä, joten voi keskittyä vain oleilemaan.

Lienenkö kovasti väärässä jos arvelen, että tulevalla viikolla useimpien mielessä liikkuu enemmän jouluvalmisteluja kuin tanssia. Poikkeuksiakin toki on: ensi kesän Yalla!-festivaalin esitettä pusketaan kasaan, joten tanssi kulkeutuu välillä mieliin väistämättä ja väkisin. Paljastan sen verran, että Yallassa on luvassa paljon kiinnostavia kursseja ja muutama mainio uutuuskin. Tammikuussa 7HT:n jäsenet saavat festivaaliesitteen postitse kotiin, eikä kursseillekaan voi vielä ilmoittautua, joten lepo vaan: juhlitaan joulut ja uudetvuodet ja vasta uuden vuosiluvun puolella ryhdytään suunnittelemaan kesän kohokohtaa.

Olen useamman kerran havainnut, että kun on ns. pakollista tekemistä, moni vähemmän kiinnostava asiakin muuttuu kiehtovaksi. Klassisinta taisi olla aikoinaan tenttiinluku: silloin jopa siivoaminen tuntui hauskalta, kunhan vain ei tarvinnut lukea.

Jouluvalmistelut ovat minulle aikamoista pakkopullaa, joten mieluusti siirrän mielenkiintoni aivan mille tahansa muulle elämän osa-alueelle. Kävin viikonloppuna tutkailemassa lähikaupungin Tiimarin satoa. En suinkaan hankkinut joulukoristeita tahi lahjoja, vaan kaivelin paljetti- ja helmilaatikoita ja löysinkin etsimäni: hopean värisiä helmiä, joissa on iso reikä. Tarkoitus olisi iltapuhteina ryhtyä pujottelemaan niitä lankaan ja ottaa virkkuukoukku kauniiseen käteen. Ettei vain tarvitsisi tehdä jouluvalmisteluja.

Onkin aika ihmeellistä, että jouluvalmistelujen pakoilu ei tänä vuonna näy tanssi-innostuksessa. Suurin syy lienee viruspuolella: syksyn ensimmäinen flunssa otti ja hiipi vaivihkaa kimppuun. Suurin osa mennyttä viikkoa on mennyt pää pumpulissa, ja kun käveleminenkin tuntuu riittävän rankalta, ei tanssimista kannata edes harkita. Taannoin muistutin, että flunssa paranee paremmin levolla kuin tanssien, ja nyt olen -- hämmästyttävää kyllä -- noudattanut omaa ohjettani. Toivoa sopii, että palkinnoksi vielä ennen joulua olen sekä tanssi- että juhlavireessä.

Hyvät lukijat, vähän viruksia, lämmintä joulutunnelmaa ja kenties vähän valkoistakin -- joulurauhaa ja tanssilahjoja!