Kalenteri kertoo, että joulupäivään on viisi viikkoa. Menossa on kiihkein pikkujoulukausi, mikä on myös monille tanssijoille esiintymissesonkia. On pikkujouluja ja pikkujouluja: toisissa esiintyminen on mukava kokemus, toisissa... no, ei välttämättä niin mukavaa.

Parhaita pikkujouluja ovat sellaiset, minne yleisö on tullut nauttimaan ohjelmasta. Huonoimpia pikkujouluja ovat ne, minne yleisö on tullut nauttimaan ensisijaisesti ilmaisesta tarjoilusta. Plussa olisi, kun jo etukäteen tietäisi, kummanlaisiin bileisiin on menossa esiintymään.

Sesonki on menossa myös flunssaviruksilla. Nyt punnitaan vastustuskykyä! Ihmiset sairastelevat, eikä viruksilta voi välttyä sen paremmin työpaikoilla, kauppareissuilla kuin harrastuksissakaan.

Lepo ja lämmin juoma ovat kotikeinoista parhaat, mutta valitettavasti lepo on helppo laiminlyödä. Jos tauti ei pääse paranemaan, vaarana on sairauden pitkittyminen ja jälkitaudit. OT:nä blogin viralliselta toimenalalta: olisi kiintoisaa tietää, paljonko ylimääräisiä kustannuksia työnantajille koituu liian reippaista työntekijöistä, jotka sairauksia uhmaten tulevat työpaikalle puolikuntoisina tartuttamaan muita ja pitkittämään omaa paranemistaan. Olisiko loppujen lopuksi kaikkien etu, että flunssanpoikaset hoidettaisiin heti parilla sairaslomapäivällä?

Ja sitten takaisin blogin aiheeseen: kipeänä tanssiminen ei ole erityisen riemullinen kokemus. Olen sitkeästi osallistunut vuosien varrella muutamalle hartaasti odottamalleni kurssille sairaana, ja se kyllä riepoi, etten jaksanut kurssilla osallistua kovin intensiivisesti tanssimiseen, vaan menin puolella teholla läpi kurssin. Mutta olisiko sitten harmittanut enemmän, jos koko kurssi olisi jäänyt kokematta? Luultavasti.

Nykyisin huudetaan laatuajan perään. Laatuaikaa on sekin aika, minkä käyttää oman kehonsa kuuntelemiseen ja kehon tarpeiden täyttämiseen. Jos puolikipeä kroppa huutaa lepoa, ei se vauhdissa hiljene.

Pikkujoulut ja syyskokous

Viikonloppuna juhlitaan pikkujouluja varmasti monellakin suunnalla. Jyväskylässä 7HT viettää perinteisiä pikkujoulujaan tanssisalilla lauantaina. Ennen iloisia joulunalusjuhlistuksia pidetään sääntömääräinen syyskokous kello 18, jossa valitaan väki ensi vuoden hallitusvastuuseen. Tule mukaan päättämään ja vaikuttamaan!

Perjantaista sunnuntaihin on Porissa tarjolla intialaisen tanssin viikonloppu, jossa opettajana Meissoun. Viikonlopun aikana tanssitaan muun muassa intialaista discoa, bollywoodia ja bhangraa, joka on pohjoisintialainen kansantanssi.

Viikon päästä marraskuu vetelee viimeisiään ja seuraava Ishtar on isosti työn alla. Hyvää pikkujouluilua ja lepoa flunssaisille!