Ei tullut viime lauantainakaan lottovoittoa, joten vanha elämänmeno jatkuu -- ei sillä, että tässäkään isommin valittamista olisi.

Mutta jos olisin voittanut täysosumalla 833 743,50 euroa tai edes kuudella ja lisänumerolla 13 026 euroa, olisin tehnyt seuraavaa (siis siinä onnellisessa tanssielämässä, jossa rahat eivät olisi menneet remontteihin, lastenvaatteisiin ja muuhun arkiseen sälään):

1. Lähtisin kiertämään tänä talvena kaikki mielenkiintoiset tanssitapahtumat eri puolille Suomea. Pitkin poikin järjestetään upeita näytöksiä, mielenkiintoisia kursseja ja muita kivoja yhteistapahtumia, joihin pääsen osallistumaan vain Ishtarin juttujen välityksellä. Finnairin lakkoherkkyyden vuoksi ostaisin VR:ltä vuoden vapaan matkustusoikeuden kotimaan junille.

2. Tyhjentäisin muutaman basaarin. Ilman muuta tanssija tarvitsee vähintään kaksi tusinaa paljettikuorrutettuja luomuksia! Hankkisin lukuisten lantiohuivieni seuraksi toisen mokoman ihanuuksia. Hommaisin kivoja levyjä kilokaupalla ja kokonaisen kirjaston tanssi-dvd:itä (ja supertehokkaan kotiteatteripaketin, jotta katseluelämys olisi melkein live).

3. Shoppailisin verkkokirjakaupoista kaikki kiintoisat tanssikirjat sekä koko joukon liki liippaavia. Hankkisin samalla uuden kirjahyllyn sekä laajennuksen olohuoneeseen.

4. Buukkaisin elämysmatkan Egyptiin koko perheelle. Tarkemmin ajatellen buukkaisin kaksi matkaa: elämysmatkan koko perheelle ja tanssielämysmatkan itselleni.

5. Ottaisin yksityistunteja kaikilta Suomen huippuopettajilta. Hetkinen, mitä sitä pihtailemaan: Egyptin-reissulla yksityistunnit myös paikallisilta guruilta, ja sitten maailmanympärimatkalle kiertämään muut loistavat tanssinopettajat.

6. Kun kerran passi on uusittava joka tapauksessa, kiertäisin saman tien kaikki Euroopan tanssitapahtumat riittävän väljällä aikataululla, jotta pienet lentolakot eivät haittaisi.

7. Kehityttäisin duplikaattikoneen, jonka avulla voisin olla yhtä aikaa kahdessa eri tanssitapahtumassa.

Talvikunnossa tanssireissuille

Jätän nämä suunnitelmat muhimaan ja odottelemaan lottovoittoa (tahi todennäköisemmin -voittoja). Tässä elämässä vietän viikonlopun Kurikassa, jonne Zahra-yhdistys on kutsunut Hannele Lindgrenin ja Peppina Lindforsin. Duplikaattikoneen puuttumisen vuoksi kokematta jää Jaana Åhlin vierailu 7HT:ssä.

Jos olet Turussa, tarjolla on popbaladia Mohamed El Hossenyn tiiviskurssilla.Ouluun kannattaa kulkea tanssimaan Saara Soikkelin johdolla aleksandrialaista ja kavaasia. Merta edemmäs kalaan lähtevät Studio Hennan tanssimatkalaiset, jotka suuntaavat viikoksi Kairoon.

Tien päällä liikkujat, muistattehan: talvinopeusrajoitukset astuvat voimaan tämän kuun aikana ja etelämmässäkin on jo aika suunnitella talvirenkaiden vaihtoa. Muuten tanssireissusta voi tulla turhan kallis. Turvallisia tanssimatkoja!