Syysloma on saapunut Keski-Suomen korkeudelle ja uusin Ishtar viime viikon puolella kaikille. Jos Ishtar ei ole tullut, jakeluhäiriöistä kannattaa ottaa yhteyttä jäsensihteeriin jasen(at)7ht.fi.

Syysloma tulee koululaisille tarpeeseen, ja ainakin paikallisen kansalaisopiston lukukausi on jo melkein puolivälissä. Kahden kuukauden päästä soivat joulukellot ja ollaan pikkuhiljaa siirtymässä joululomalle. Miten niin aika kuluu nopeasti?

Jos normaalit viikkotunnit ovat lomalla mutta tanssilomailu ei innosta, täytyy keksiä vaihtoehtoisia harrastemuotoja. Ja niitähän riittää.

1) Tanssivideot. Suomalainen ja ulkomainen video- ja dvd-tarjonta on runsasta, ja sen parissa saa yhden syysloman hupenemaan kevyesti. Jo pelkästään Masrahin näytösten katseluun saa varata pitkän päivän.

2) Tanssiasujen valmistaminen. Yhdellä syyslomalla saa tanssipuvun ommeltua, josko kirjailuun ei viikko taida ihan riittää. Loman saa sujuvasti hupenemaan jo pelkkään materiaalinmetsästykseen.

3) Musiikin kuuntelu tanssimatta. Luurit korville ja makuuasentoon -- musiikki aukeaa eri tavalla, kun sitä keskittyy kuuntelemaan.

4) Surfailu tanssiaiheisilla sivustoilla. Alkuun pääsee vaikkapa 7HT:n linkeistä. Netti tarjoaa myös oivallisen mahdollisuuden shoppailuun, joten verkkopankin tunnukset kannattaa ensin piilottaa.

5) Illanistujaiset. Kutsutaan tanssikavereita koolle ja nautitaan hyvästä seurasta ilman itämaista musiikkia ja paljetinkimallusta. Vaikka senhän tietää, mihin puheet lopulta kiertyvät...

6) Tanssireissu. Kaikkialla ei ole nyt syysloma, joten viikkotunnit pyörivät. Reissaamiseen kannattaa ehdottomasti yhdistää paikallisiin tanssitunteihin tutustuminen!

Omasta puolestani taidan jämähtää -- jälleen kerran -- ompelukoneen äärelle. Metritolkulla kangasta odottaa leikkaajaa, mutta en taida silti delegoida hommaa perheen pienemmille syyslomalaisille.

Viikonlopun kurssitarjontaa

Tulevana viikonloppuna tanssimaan pääsee ainakin Helsingissä ja Imatralla. Pääkaupungissamme Peppina Lindfors tanssittaa lauantaina rumbaa ja Tanssikeitaalla on kumpanakin päivänä afrotanssikurssi. Lauantaina Heli Turunen kurssittaa Imatralla.

Leppoisaa lomaa lomallisille ja työniloa työllisille!