Tanssikauden alkajaisiksi on tarpeen käydä läpi treenikassin sisältö. Ihannetapauksessa kassia on toki pengastettu ja treenikamppeita käytetty pitkin kesää. Blogin pitäjällä kesä on pullevoittanut treenikassia siihen malliin, että suursiivous on paikallaan: ihan kaikkea omistamaansa tanssitarpeistoa ei ehkä ole pakko kuljettaa joka tunnille mukana.

Jo kesän lopussa totesin, että treeniasustukseen täytyy tänä syksynä panostaa: vanhat tanssitamineet ovat muuttuneet muutamaa kokoa liian suuriksi. En panisi pahakseni, jos tämä olisi seurausta yleisestä vaatekoon pienenemisestä, mutta nyt kyse on siitä, että lycran joustavuus riittää enää yhteen suuntaan, suuremmaksi. Tanssipaidat ovat kulahtaneet ja tiheä pesu on tehnyt tehtävänsä, alkuperäisiin muotoihin ei tamineilla ole paluuta.

Sakset ovat soineet ja ompelukone syksyttänyt, kun kankaat ovat muuttuneet treenihousuiksi ja -paidoiksi. Uusi, mukava treenihousujen kaava löytyi Suuresta käsityölehdestä 1/2006. Mallin lienee tarkoitus olla normaalivartaloisella matalavyötäröinen, mutta kirjoittajalla vyötärö osuu nätisti navan kohdalle. Lahkeisiinkaan en kompastu, kun lyhensin kaavasta reilut viisi senttiä. Samasta lehdestä löytyy kaava myös kapealahkeisten treenihousujen ystäville.

Kuulemani mukaan meikäläisen kaltaisille töpöjalkaisille ei kohta enää valmistrikoissa ole tarjontaa. Nykynuoret kuuluvat olevan pitkäjalkaista sorttia, joten valmisvaatteissa lahkeiden mittaa on jouduttu pidentämään. Pitkäjalkaiset kanssasisaret tästä kiittävät, enää ei jää nilkkaluu pilkottamaan lahkeesta.

Operaatio "ei turhia kangastilkkuja" on tuottanut muutaman paidan, johin hihat ovat sovellettu käytettävissä olevan kangasmäärän mukaan. Tuloksena on yhtä lailla pitkähihaisia, näyttävillä volangeilla kuorrutettuja hihavirityksiä kuin pienenpienillä hihantyngillä viimeisteltyjä paitoja. Pääntien -- ja hihattomien mallien ystävillä kädenteiden -- kääntämiseen ykköstuote on framilon-nauha. Kuulemma oikein leveällä framilonilla voi kääntää myös treenihousujen vyötärön, eikä erillistä kuminauhaa tarvita. Näin sanovat, toistaiseksi olen joutunut tyytymään kasimilliseen, joka ei ihan vyötärölle riitä.

Syysspurttaus
Tällä viikolla ei enää kuljeta tanssihumussa vaan urakoidaan kursseilla.

7HT aloittaa viikkotunnit tiistaina, ja lauantaina vietetään tanssikauden avajaisia kello 12.30-15.00. Ohjelmassa on maksuttomia näytetunteja ja esityksiä. Nyt on itämaisesta tanssista kiinnostuneiden helppo tulla tutustumaan tähän kiehtovaan tanssilajiin.

Intensiivialkeista on helppo aloittaa. Blogin kirjoittaja tutustuttaa Etelä-Pohjanmaan puolella viikonlopun verran itämaisen alkeisiin. Valkeakoskella puolestaan Sari-Anne Ahvonen tarjoaa sunnuntaina syysspurtin afrovaikutteisen itämaisen tanssin tahtiin.

Reipasta treenikauden alkua uusissa tai vanhoissa asuissa!