Viikko on mennyt toipuessa jokakesäisestä itämaisen tanssin festivaalista. Mihrimah ry. vastasi tänä vuonna festivaalijärjestelyistä, joten osaan kuvitella, että Tampereen seudulla festariväsymys on vielä suurempaa kuin osallistujien keskuudessa.

Tänä vuonna festivaalin ajankohta, 10.-13.8., osui päällekkäin koulunaloituksen kanssa ainakin täällä Etelä-Pohjanmaalla, mikä todennäköisesti verotti niin osallistujamäärää kuin osallistujien heittäytymistä tanssihurmioon. Ainakin omat ajatukseni pyörsivät vähän väliä koulutaivalta aloittavaan jälkikasvuun.

Säiden haltijat olivat ehkä liiankin suopeita, sillä hiki virtasi muutenkin kuin tanssin tuottamana. Parempi hikimärkä kuin sateesta läpimärkä, jopa Sampolan salissa istuskellessa. Kokeneemmat Sampolan-kävijät saivat onneksi ylipuhuttua minut jättämään silkkineuleen ja neulehameen yömajaan ja kaivamaan iltaeleganssini keveistä kesähepenistä.

Festivaalin annissa riittää varmasti pureksittavaa vielä pitkälle syksyyn. Seuraavaan kesäfestivaaliin onkin enää 289 päivää: festivaalitunnelmista nautitaan Helsingissä 7.-10.6.2007, kun Yalla! kansainvälinen itämaisen tanssin festivaali raikaa. Yallan järjestää Masrah ry.

Keidaskarnevaalit ja Gathering of Tribes

Alkaneella viikolla päästään oikeasti tanssityöhön kiinni. Monet tanssikoulut aloittavat syyskauden viikkotunnit kuun vaihteessa, ja kansalaisopistojen ja työväenopistojen lukukausi alkaa, kun kalenterin sivu kohtsillään vaihtuu.

Tällä viikolla tapahtuu Helsingissä, jossa loppuviikosta vietetään Taiteiden yötä. Itämaista tunnelmaa tarjoavat ainakin Shamsina ja Tanssikeidas. Shamsina ry. aloittaa keskiviikkona Espan lavalta, jatkaa torstaina avoimin ovin ja viimeistelee pläjäyksen viikonloppuna Hossenyn kursseilla. Pirteää keppitanssi-iloittelua (olletikin sama kuin Tampereen festareilla) suosittelen mustelmista huolimatta!

Tanssikeidas viettää Keidaskarnevaaleja, vierailevana opettajana inspiroi Pille Roosi Tallinnasta. Karnevaalien kohokohtana on perjantainen Karnevaaliklubi UMO Jazzklubilla. Tästä aluevaltauksesta Ishtar raportoi seuraavassa numerossa, joka ilmestyy lokakuun puolivälissä.

Kiireistä viikonloppua vietetään myös pohjoisempana. Lahdessa Skarabé ry. järjestää Itämainen kuu -karkelot ja Pirkkalassa Tampereen kupeessa kokoontuvat tribal-harrastajat kansainväliseen Gathering of Tribes -tapahtumaan.

Nyt nauttimaan lämpimänä jatkuvasta kesästä ja tanssitapahtumien runsaudesta! Kohta laskeudutaan treenikauteen ja pimenevään syksyyn.