Perjantaina ilmestyy vuoden viimeinen Ishtar, järjestysnumeroltaan 5/2007.

Lehden sivuille ehti syksyn tapahtumista Randa Kamelin vierailu, ja kesän kuulumisista löytyy Tanssitalo Juulian retki Berliiniin, Beata ja Horacio Cifuentesin järjestämään tanssifestivaaliin.

Juhlavuoden arkistojen pengonta jatkui todella vanhojen artikkeleiden kaivamisella päivänvaloon. Saara Soikkeli on kymmenkunta vuotta sitten haastatellut Mahmoud Redaa ja näiden keskustelujen pohjalta kirjoittanut artikkelit, jotka julkaistiin aikoinaan ensimmäinen 7HT:n Tshadorissa ja sittemmin Ishtarin synnyttyä jäsenlehden sivuilla. Koska Reda on kiistatta eräs keskeisistä itämaisen tanssin vaikuttajista, nämä artikkelit valottavat sekä tanssin syntyä ja kehitystä että kansantanssien luonnetta.

Kiinnostavaa tuoretta näkökulmaa tarjoaa jälleen Outi Boman. Outi on asunut Kairossa jo pitkään -- parisen vuotta, väittäisin, mutta oikeus laskentahäiriöön pidätetään --, ja tällä kertaa Outi on liikkunut kameran kanssa Kairon väentungoksessa.

Katkos nettisivuilla

Tällä viikolla 7HT:n nettisivustoa siirretään uudelle palvelimelle. Siirto aiheuttaa katkoksen nettisivustolla ja sähköpostien kulussa. Tarkka ajankohta ei vielä ole selvillä, ennen lauantaita kummiskin. Pyrimme pitämään katkoksen mahdollisimman lyhyenä.

Odotusta

Tällä viikolla tanssiva Suomi odottelee syyslomaa. Syyslomalla tanssiva Suomi suuntaa Tallinnaan, jossa järjestetään 19.--21.10. III Rahvusvaheline Idamaise Tantsu Festival.

Tällä viikolla keskistä Suomea on uhkailtu jo lumihiutaleilla ja miinusmerkkisillä yölämpötiloilla. Pihapiirimme puut ovat jo viskanneet lehdet pois, ja naapurien pelloilla on heinärulla poikineen. Uskottava se on: tänäkin vuonna tulee se kolea syksy ja loskasää, ennen kuin päästään oikeaan talveen.

Pipot, kaulaliinat ja hanskat esiin -- mukavaa viikkoa!